Once upon a time

***

onsdag 19 maj 2010

Det känns helt rätt att ha en svan


Som de flesta andra lediga dagar, spenderades även denna på stranden (Anfi Beach). Se så härligt vattnet är! Det är dock fortfarande aningen kallt i vattnet, men om man inte är ngn badkruka så fungerar de kalla vattnet som en underbar svalkningspaus från den heta solen.

Åh, just ja! Måste bara flika in med lite kort information; När ni kollar upp vad det är för temperatur här nere så är det aningen missvisande då Gran Canaria består av fyra olika klimatzoner. Den ort som alltid får representera hela Grand Canaria är Las Palmas, som är öns huvudstad, samt ligger på den norra delen av ön - Där det är c:a 15 grader kallare än här på södra delen. Så, nu vet ni. :)




DETTA sker dock inte varje ledig dag!! Vi har spanat in svanen ett tag nu, men idag slog vi till. Vi hyrde fågeln en halvtimma och trampade oss ut på öppet hav. Sjukt roligt och sjukt hög Sällskapsresan-faktor. Självklart hände både det ena och andra under denna spännande halvtimma. Till att börja med höll vi på att komma ivägen för en turbåt som skulle lägga an precis där vi höll till. Josefin och Mia som satt i fören fick trampa som bara den för att rädda livet på oss, typ. Ju längre ut på havet vi kom, desto större vågor blev det - vilket ledde till en mindre sjösjuka hos samtliga landkrabbor. Plötsligt kommer människan som vi hyrde fågeln av - på en jetski och ville vara lite skojig; Han fräser runt med sin farkost och får till en riktig svallvåg som kastar sig över oss - varpå vi guppar iväg (blir dyngsura - Josefin som inte ens hade tänkt att blöta ner håret idag!) och lyckas på ngt konstigt vänster fastna i säkerhetsnätet (hajnätet). Hur mkt vi än trampar och står i - kommer vi inte loss. En tysk pensionär som är ute och simmar i närheten (!?) inser vår panik och kommer till vår räddning. Han lyckas få loss oss precis innan Jetski-mannen kommer fram. När han ser att vi fått hjälp tar han en ny burnout och kastar ännu en svallvåg över oss och gapskrattar innan han åker tillbaka in mot land. Är det så man behandlar sina kunder? :) Vi funderade på att kräva tillbaka pengarna - men bestämde oss slutligen för att det var ganska roligt ändå. Åtminstonde en kul historia att berätta för er andra. I ren och skär Sällskapsresan-anda. :)
Nu ska vi ta och avsluta denna härliga dag med en film. Sällskapsresan, kanske? ;)

Adios Amigos, Hasta luego!

Inga kommentarer: